Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος στην τηλεδιάσκεψη Τομεαρχών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με τους Δημάρχους των νησιών των Β. Σποράδων

Τηλεδιάσκεψη των Τομεαρχών της Κ.Ο. Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Οικονομικών και Βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Δημάρχους των νησιών των Βορείων Σποράδων

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν ο Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σαντορινιός Νεκτάριος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών Πολάκης Παύλος, η Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών – Βουλευτής Μαγνησίας  Παπανάτσιου Κατερίνα και ο Βουλευτής Μαγνησίας Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, με τους Δημάρχους των Βορείων Σποράδων, με θέμα τις επιπτώσεις της κρίσης που έχει προκληθεί από τη Πανδημία του Κορονοϊού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Τζούμας Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Σκοπέλου  κ. Περίσσης Σταμάτης, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης Πέτρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Μαγνησίας κ. Ζώγας Γεώργιος και η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος από τη Σκόπελο κ. Καραμανλή Αγάπη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψηςσυζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που έχουν αναδυθεί ως συνέπεια της κρίσης και τα μέτρα και οι λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπισή τους.

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δημάρχους των Βορείων Σποράδων ήταν η υγειονομική θωράκιση των νησιών που θα εξασφαλίσει την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών. Προς το σκοπό αυτό οι Δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης ικανοποίησης των αιτημάτων τους, που έχουν ήδη κοινοποιήσει στον Υπουργό Υγείας και στους Βουλευτές της Μαγνησίας και αφορούν άμεσες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό, βελτίωση των υποδομών των Κέντρων Υγείας και αποστολή αναγκαίου εξοπλισμού για την εξέταση και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα που τέθηκε είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών που ήδη βάλλονται, καθώς το 95% του πληθυσμού ασχολείται ή απασχολείται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Κατά τη συζήτηση υπήρξε προβληματισμός για τη λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών,των αεροπορικών συνδέσεων και του ιστιοπλοϊκού τουρισμού, τα πρωτόκολλα ασφαλούς μεταφοράς, διέλευσης και φιλοξενίας των τουριστών και την αποζημίωσή τους σε περίπτωση ασθένειας από το κορονοϊό. Επιπλέον κοινή θέση των τριών Δημάρχων ήταν η ανάγκη ενδυνάμωσης του εσωτερικού τουρισμού και της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων καθώς προβλέπονται μειωμένα έσοδα από τη χρήση των δημοτικών χώρων,ως συνέπεια της μειωμένης τουριστικής κίνησης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζώγας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των νησιών, που δύναται να λάβει η Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στα αιτήματα των Δημάρχων και των νησιωτών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμανλή αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας δικτύου αλληλεγγύης για τους νησιώτες σε κάθε επίπεδό, με δεδομένη την μειωμένη τουριστική κίνηση που θα σημειωθεί φέτος,  με στόχο τη ανάσχεση των συνεπειών της κρίσης αλλά και την ενίσχυση της αλληλοβοήθειας.

Εκ μέρους των Τομεαρχών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των νησιών σε υγειονομικό προσωπικό και σε υλικό προστασίας και διάγνωσης. Επίσης κρίνεται αναγκαία η  λειτουργία του πλωτού ασθενοφόρου, η δημιουργία πρωτοκόλλου μεταφοράς των νοσούντων και η άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Ο Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, που αυτή τη στιγμή έχουν μια πτώση κίνησης κατά 80%, με επικίνδυνες συνέπειες στην επιβίωσή τους, μέσω του προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπλέον επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου που ήδη ισχύει για τους νησιώτες και στους επισκέπτες των νησιών, με σκοπό τη χρηματοδότηση του εσωτερικού τουρισμού. Ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε και στα πρωτόκολλα ασφαλείας, τύπου ISO,των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων που προετοιμάζονται από διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίαςκαι για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση από προγράμματα της Ε.Ε. Τέλος εξέφρασε το προβληματισμό του για την επιστροφή των εκπαιδευτικών από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα νησιά, τον τρόπο που θα γίνει αυτό και τους όρους ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στις προτάσεις που έχουν συγκεντρωθεί, μετά από τηλεδιασκέψεις με φορείς του Τουρισμού και οι οποίες συμβάλλουν στην τόνωση του κλάδου, όπως είναι ενδεικτικά η ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της μείωσης του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» επικαιροποιείται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των φορέων και τις ανάγκες των όλων των κλάδων και των τοπικών κοινωνιών που αναδεικνύονται.

Τόσο οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όσο και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζώγας, ευχαρίστησαν τους Δημάρχους για την επικοινωνία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί,  και δεσμεύτηκαν για την προώθηση των αιτημάτων των νησιωτών σε κεντρικό αλλά και Περιφερειακό επίπεδο.

x

Check Also

Παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των δικηγόρων

Ζητήματα που αφορούν τους δικηγόρους του Βόλου, αλλά και πανελλαδικά, προώθησε με κοινοβουλευτικές Αναφορές ο ...

«Πάνω από 100 μουσικοί και 1000 σπουδαστές στη Μαγνησία υπονομεύονται από την κυβέρνηση»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου ...

«Με 20 ελέγχους την μέρα σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την αισχροκέρδεια»

Διανύουμε τον 21ο μήνα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τους πολίτες να ...